Blogs
Суп Том Ям

Суп Том Ям

Національна страва Лаосу і Таїланду. Суп Том Ям кисло-острий суп на основі куриного бульйону з креветками, куркою, рибою або іншими морепродуктами. Також вживається в сусідніх країнах у Малайзії, в Сінгапурі та в Індонезії.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Час приготування: 30 хв
  • Порції: 4

Список інгредієнтів:

  1. Курячий бульйон: 2 л
  2. Перцева паста том-ям: 100 г
  3. Кокосове молоко: 200 мл
  4. Креветка Ваннамей (без голови, розмір 21/25): 500 г [Купити] або Мідії у раковині: 500 г [Купити]
  5. Шампіньйони: 200 г
  6. Лайм або лимон: 2 штуки
  7. Рибний соус: 20 мл
  8. Листя лайму: 4 штуки
  9. Цукор: 50 г
  10. Імбир: 30 г
  11. Кінза: 50 г
  12. Перець чілі: 1 штука

ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Шаг 1: Додайте мелко нарізаний імбир і листя лайму в курячий бульйон. Варіть 5 хвилин.
  2. Шаг 2: Додайте перцеву пасту том-ям, перемішайте бульйон і варіть ще 2 хвилини.
  3. Шаг 3: Додайте рибний соус і цукор. Через 2 хвилини додайте Креветку Ваннамей (або Мідії у раковині), нарізані гриби, перець чілі (нарізаний кільцями) і кокосове молоко.
  4. Шаг 4: Доведіть до кипіння, влейте сік двох лимонів, посипте крупно нарубленою кінзою, дочекайтеся, поки суп знову закипить, і зніміть з вогню.

ПОДАЙ СОВЕТ ДО РЕЦЕПТУ

* Якщо суп здасться вам занадто гострим, можна додати прямо у тарілку ложку-дві кокосового молока. * Курячий бульйон можна використовувати консервований, з кубиків або зварити самостійно, додати туди кілька більшу, ніж зазвичай, дозу селери та коренів кінзи.

Blogs
deli24

.

Blogs
deli24

.