Національна страва Лаосу і Таїланду. Суп Том Ям кисло-острий суп на основі куриного бульйону з креветками, куркою, рибою або іншими морепродуктами. Також вживається в сусідніх країнах у Малайзії, в Сінгапурі та в Індонезії.
ІНГРЕДІЄНТИ
Час приготування: 30 хв
Порції: 4
Список інгредієнтів:
Курячий бульйон: 2 л
Перцева паста том-ям: 100 г
Кокосове молоко: 200 мл
Креветка Ваннамей (без голови, розмір 21/25): 500 г
[Купити]абоМідії у раковині: 500 г
[Купити]
Шампіньйони: 200 г
Лайм або лимон: 2 штуки
Рибний соус: 20 мл
Листя лайму: 4 штуки
Цукор: 50 г
Імбир: 30 г
Кінза: 50 г
Перець чілі: 1 штука
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ
Шаг 1: Додайте мелко нарізаний імбир і листя лайму в курячий бульйон. Варіть 5 хвилин.
Шаг 2: Додайте перцеву пасту том-ям, перемішайте бульйон і варіть ще 2 хвилини.
Шаг 3: Додайте рибний соус і цукор. Через 2 хвилини додайте Креветку Ваннамей(або Мідії у раковині), нарізані гриби, перець чілі (нарізаний кільцями) і кокосове молоко.
Шаг 4: Доведіть до кипіння, влейте сік двох лимонів, посипте крупно нарубленою кінзою, дочекайтеся, поки суп знову закипить, і зніміть з вогню.
ПОДАЙ СОВЕТ ДО РЕЦЕПТУ
* Якщо суп здасться вам занадто гострим, можна додати прямо у тарілку ложку-дві кокосового молока. * Курячий бульйон можна використовувати консервований, з кубиків або зварити самостійно, додати туди кілька більшу, ніж зазвичай, дозу селери та коренів кінзи.
Суп Том Ям
Суп Том Ям
Національна страва Лаосу і Таїланду. Суп Том Ям кисло-острий суп на основі куриного бульйону з креветками, куркою, рибою або іншими морепродуктами. Також вживається в сусідніх країнах у Малайзії, в Сінгапурі та в Індонезії.
ІНГРЕДІЄНТИ
Список інгредієнтів:
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ